Saturday, 12 May 2012

Parking Paling Mahal Yang Pernah Dibayar

Ada nampak itu machine?



Sekarang, itu kad parking kasi masuk sama itu machine juga



Ayyoyo...

Nah....rasakan!

Pengalaman ketika parking kereta kat LCCT. Inilah first time drive kereta, park n fly kat sini. Sebelum ni prefer naik bas je kat KL Sentral kalau fly naik AirAsia sebab senang, murah, dan tak perlu tergopoh-gapah. Tapi disebabkan flight awal pagi dan takut tak confident bas boleh sampai awal, so aku taknak ambil risiko then decide drive dan parking je kat LCCT.

Terkulat-kulat jugak nak bayar. Oh ya lupa nak habaq mai time ni aku outstation atas urusan kerja, nasib baik boleh claim dengan office.

What the fish la sampai 40 hengget aku kena bayar. Aku rasa macam mahal je parking rate LCCT ni. Tak boleh ke buat parking rate per entry taklah terasa beban nak bayar parking aku dalam tempoh 15 jam 59 minit itu. Bila refer kat http://www.lcct.com.my/facilities/parking memang betullah rate yang diorang charge kat aku maknanya RM40.50 tu kira maximum rate bagi tempoh 15 jam ke 24 jam. So lepas-lepas ni kena ingat dalam kepala sediakan cash RM40.50 kalau parking kat LCCT. 

sumber : www.lcct.com.my

Lagi 1 info, aku park kereta kat Zone A di mana zone tersebut terletak paling hampir dengan LCCT berbanding Zone B dan Zone C. Oleh itu, parking rate Zone A agak mahal berbanding zone yang lain. Konsepnya dekat = mahal, jauh = murah. Termenung seketika....

Kesimpulannya, naik bas ajelah lepas ni.

3 comments:

kak ina kl said...

salam ziarah alan..ooo sakit rupanya..semuga beransur sembuh.
kawan parking kat situ 4 hari 3 malam kena dekat RM200..apa nak buat bayar ajerlah

nanie zainudin said...

pehhhhhhh~ mahal gile la..ingt ke parking kat sogo je mahal..aritu kak cik kene rm10..hihi

Myra Jay said...

Nasib baik boleh claim, taklah ralat, kalau tak nanges gak nak hulur ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...