Wednesday, 7 November 2012

Kedai Kain Rakyat 1 Malaysia di UTC Pudu Sentral

Memula nak cerita tujuan utama ke Pudu Sentral sebab nak beli tiket bas. Memandangkan ini pertama kali aku menjejakkan kaki ke Pudu Sentral selepas siap kerja-kerja naiktaraf, kali ni datang nak tengok-tengok dan merasai sendiri pembaharuan dan penjenamaan semula Puduraya kepada UTC Pudu Sentral. 

Lepas je beli tiket bas di tingkat 2, ku susuri eskalator ke tingkat bawah, sekali terpandang kat sebuah kedai ni. KEDAI KAIN RAKYAT 1 MALAYSIA. Agak terkejut dan tak disangka-sangka pulak, biar betul kedai kain bukak kat tempat orang naik bas ni. 


Tu baru tunjuk kaunter. Belum tengok tagging harga lagi kan. Kedai-kedai berkonsepkan 1 Malaysia ni murah, nak menolong dan meringankan beban rakyat. Tapi aku sendiri tak tau dan tak boleh nak buat perbandingan harga dengan kedai-kedai kain yang lain sebab aku tiada kepakaran dalam bidang ini. Tapi bila terpandangkan flyer ni, boleh dipertimbangkan kot.

HARGA TERMURAH!
HARGA TERENDAH!
DIJAMIN 100%

Sekarang jom kita tengok sekitar dalam kedai ni.

Wife tengah pilih kain. Plan asal lepas cari tiket bas nak pergi Jalan TAR nak beli kain buat fridge cover, kebetulan jumpa KKR1M terus beli kat sini ajelah. Tak usah pikir banyak lagi. 

Pelbagai warna dan design

Youryo, Thai Silk, macam-macam jenis kain ada. 

Ramai jugak orang pompuan beli belah kat kedai ni. Kenapa aku cakap orang pompuan. Sebab tak pernah lagi aku nampak orang laki shopping beriya-iya dalam kedai kain. Setakat temankan tu adalah. Ada sorang makcik tu beli macam-macam kain, baru RM50 ++. Untung makcik tu borong.

Bukan setakat kain ela, kain langsir ada, kain sarung ada, kain pelikat pun ada mak jemah oii...

Tudung pun ada. Murah-murah pulak tu Kalau saiz L baru RM7.00
Sejadah pun ada hokkey

Wahh baju kurung ready made pun ada jugak u ols

Menurut salesgirl kat situ, KKR1M kat UTC Pudu Sentral ni merupakan cawangan kedua selepas Hulu Langat. Dikhabarkan juga, KKR1M nak dibuka sebanyak lebih kurang 30 cawangan di seluruh Malaysia dan selepas ini cawangan KKR1M kat Melaka akan beroperasi tapi tak tau bila.

Dah tertera '1 MALAYSIA' kat nama kedai tu wajiblah gantung gambar PM kan. Agak-agak la kan, geng pembangkang masuk beli tak kat kedai ni. kuikuikui gurau je. KKR1M di UTC Pudu Senral telah dirasmikan oleh PM pada 22 September 2012 yang lalu. Lebih kurang 2 bulan kedai ni beroperasi. 

Wife bergambar dengan hasil tangkapan di depan kedai. 

Oh ya, kalau tercari-cari kedai kain ni senang je. Naik je eskalotor kat tengah-tengah building ni menghala ke tempat jual tiket (sekarang ni tempat jual tiket dok kat tingkat atas), sebelum sampai floor tempat jual tiket tu, cari kedai kain ni dok belah kanan paling hujung sekali. Maaflah floor berapa tak ingat. Yang pastinya floor kedai ni dok bawah floor jual tiket. Sekian.




3 comments:

Zura Lee said...

huwaaaaa kedai kain murah !!! terus kena sawan tarik !! (biasa la dh nama pong pompuan kan..)

Anonymous said...

kak, kkrm1M ni kat jalan tar kat area mana

mizzura said...

wahh..baru tau..thanks for the info..baru bulan lepas g utc renew passport..tak perasan plakkk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...