Tuesday, 13 March 2012

Siapa Cakap Main Golf Senang???

Aku bukanlah peminat sukan. Main bola pun tak tau apatah lagi menonton perlawanan di TV. Sukan Golf jauh sekali. Sedang jalan-jalan di Publika Solaris Dutamas, tengok-tengok ada orang tengah main golf. Maybank tengah buat promotion dan menganjurkan Maybank Malaysian Open 2012 pada 12 - 15 April 2012.


Orang kat booth Maybank tu offer kat aku main golf. Manalah tau pukul masuk lubang dapat tiket free tengok golf event nanti. Aku, kalau orang dah pelawa, mula-mula je malu-malu kucing, sekali dah pegang kayu golf tak mau lepas hehehe :)

Tengok macam senang je orang main golf, sekali cuba umang ai memang betul-betul kayu. Keras betul badan ni. Nak aim straight ke lubang pun ada tekniknya. Juling kejaplah mata aku ni. Susah beb. Haaa layankan skill aku ni.....

Coaching Session. Penerangan oleh coach aku. Fokus beb fokus

Mamarazi tengah amik gambar. Alamak! Hilang fokus.

                       Putting time, seriusnya aku                     Aik, apecer tetiba gelak ni


Patut pun. Apsal bola tu berenti kat situ. Tak cukup hayun ke?
Siapa cakap main golf senang?
Selama ni aku ingat main golf tu main-main pukul jek, tapi perlukan teknik dan konsentrasi.

Sepatutnya kalau bola masuk lubang baru boleh dapat tiket free. Tapi aku kira special case, walaupun tak masuk lubang, tetap dapat tiket. Hadiah dari orang Maybank tu sempena anniversary aku dan wife. 


Terima kasih :)

4 comments:

Mr.Clive said...

yay!love to play this! bestt worhhh...hehe

blog-tips-kurus said...

belajar main sekejap je dulu. huhu!

*awat tak tak kabo p Solaris tuuuuu...??

alanbaik said...

Clive: Hamboi bukan sebarangan orang clive ni. stendettt main golf aje

alanbaik said...

tips: awat kena kabo ke kalo nak gi Solaris tu. Kije situ ke? Lain kali blh la blanje makan ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...