Saturday, 21 January 2012

Shoulder Impingement Syndrome Part 5

Day 6 (21/1/12)

Dah takde ubat masuk so malam tadi jarum drip dah cabut.


Alhamdulillah petang ni dah boleh keluar wad. Dalam pukul 2 lebih dah setel semua documentation dan supply ubat. Dapat MC nak dekat sebulan tu. Mak jeles ok. Tapi dapat MC lama pun nak menahan sakit tu pun suffer gak kan. 


Tapi sebelum balik jom kita wat fisio dulu.


Walaupun dah keluar wad, tapi lepas ni still kena jalani fisio outpatient 10 kali.

Ni dia ubat sebeban. Hamek ko....


Nak tau berapa bill hospital ni? 


RM20566.90 tu beb. Kalaulah aku dapat duit tu buat downpayment beli rumah pun ok dah. Tapi untuk pengetahuan korang, bil hospital tu di'cover' sepenuhnya oleh insurance company. Sediakan payung sebelum hujan. Memang tak rugi sape-sape yang amik medical card ni. Saat-saat kecemasan macam ni mana nak cekau RM20 riban. Thanks Prudential-BSN.

2 comments:

gedek! said...

sebab di'cover' tu la macam tu harganya...

medication is bisnes in malaya...

~hehe...

alanbaik said...

betul tu uncle. sy setuju. Tapi kos bius mmg mahal kot...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...